6 Nisan 2012 Cuma

En Büyük Lego Yapıları

Kategori: Bilim-Sanat

1 Milyon Lego'dan Yapılmış Stadyum Maketi:


1 Milyon Lego parçasından oluşan bu stadyum Münih'teymiş diye duydum. Sanırım reklam amaçlı yapılmış. Saygılar hürmetler ne diyelim.

3,3 Milyon Lego'dan Yapılmış Devasa Ev:


James May ve 1000 tane gönüllü tarafından yapılmış olan bu lego ev toplam 3,3 milyon lego parçasından oluşuyormuş. Ev iki katlı ve yaklaşık 20 ft (35 metre falan olur heralde) yüksekliğindeymiş. Evin içinde yatak odası, banyosu, tuvaletine kadar her şeyi varmış. Ama söylentilere göre alıcı çıkmadığı için yıkılacakmış. Yazık lan o kadar yapılmış yıkmayın kalsın bari orada emeğe saygı.

Brezilya'da Dünyanın En Uzun Lego Kulesi:


Brezilya'da bulunan bu kule 550,000 lego parçasından meydana gelmiş ve şu anda dünyanın en uzun lego kulesi unvanına sahip. 6000 kişi, 4 gün içerisinde yapmış, son parçayı da futbolcu Cafu koymuş. Bu legodan uzun kuleler yapmak baya meşhurmuş ilki 1988 yılında İngiltere'de yapılmış ve 15 metre uzunluğundaymış, sonrasında Almanya'da ve Şili'de de yapılıyor ancak en uzunu ahanda bu.

Lego'dan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı:


CERN'deki çalışmalar sürerken, Danimarka'daki çatlak bir fizikçi de oturmuş 9500 lego parçasından bu büyük hadron çarpıştırıcısını yapmış. Sadece tasarım aşaması bile 48 saat süren modeli tamamlamak 80 saatini almış fizikçi Sascha Mehlhase ve eşinin. Toplam maliyeti 2600 dolar tutan modelin çalıştığı enstitüde sergilenmesini istemiş fizikçimiz. 

Lego'dan Mısır Kralı:


Mısır Kralına ait olan heykel 5 metre uzunluğunda, 200.000 parçadan meydana gelmiş olup tam tamına 1 ton ağırlığındaymış.

Lego'dan Yılbaşı Ağacı:


7 metre boyunda ve 5 metre eninde olan bu büyük yılbaşı ağacı toplamda 850,000 lego parçasından oluşmuş. Yaratıcısı da Nathan Sawaya adında bir lego sanatçısı. Adamın enteresan tasarımları var.

*     *     *

Bunu sevdiyseniz, bunları da seversiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder