6 Nisan 2012 Cuma

Titanic Filmi Hakkında Bilmedikleriniz Vol.1

Kategori: Bilim-Sanat
Yazar: gereksizmevzular


1997'de gösterime giren Titanic 6 Nisan'da 3 boyutlu versiyonuyla tekrar vizyonda. İşte Gişe rekoru kıran, Oscar ödüllü film hakkında bilmedikleriniz...


1- Film şirketi, Jack rolünü Matthew McConaughey’nin oynamasını istedi. Ancak James Cameron, Leonardo DiCaprio’nun oynaması için ısrar etti.



2- Gloria Stuart filmin çekimi sırasında 1912 yılında gerçekleşen kazadan kalan tek yaşayan isimdi. 87 yaşında Oscarlar’da en iyi yardımcı kadın oyuncu rolü adaylığıyla Oscar tarihinin en yaşlı adayı oldu.




3- Çekimler sırasında Leonardo DiCaprio’nun baktığı kertenkele kamyon tarafından ezildi. DiCaprio küçük dostunu iyileştirdi.




4- Çekimlerin son gecesinde birkaç kişi ekibe dağıtılan yemeklerin içine 'şaka olsun' diye uyuşturucu karıştırdı. 80 kişi halisünasyonlarla hastaneye kaldırıldı.




5- Molly Brown rolünü Rebe McEntire oynayacaktı. Ancak başka bir çekimler çakışınca rolü reddetti.




6- Kate Winslet suda olan çekimlerde içine dalgıç giysisi giymeyi reddeden birkaç kişiden biriydi. Bu kararı onu zatüre etti.




7- Titanic gemisinin yapımı 1910-1912 yılları arasında 7.5 milyon dolara mal oldu. Filmin çekildiği 1997’de bu rakam 150 milyon dolardı. Ancak filmin maliyeti 200 milyon dolar oldu.




8- Titanic sinemalardayken aynı zamanda video kaseti çıkan ilk film.




9- Pomeranian cinsi köpek kazadan kurtulan 3 köpekten biriydi. Gemi batmaya başladıktan sonra yolcular köpeklerini serbest bıraktılar. James Cameron da 'terkedilmiş köpekler' sahnesi çekti ancak daha sonra bu kareler çıkartıldı.




10- James Cameron filmin müziklerini Enya’yanın yapmasını istedi. Enya’nın teklifi reddetmesi üzerine James Horner’la çalıştı.





*     *     *

Bunu sevdiyseniz, bunları da seversiniz...
••• Titanic Filmi Hakkında Bilmedikleriniz Vol.2
••• Titanic Filmi Hakkında Bilmedikleriniz Vol.3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder